Νέα/Blog, Ανακαίνιση, Διακόσμηση

Μάθετε τα πάντα για την Ανακαίνιση του Μπάνιου σας

Ανακαίνιση μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι η πιο δημοφιλής ανακαίνιση μετά από την ανακαίνιση της κουζίνας. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερα νοικοκυριά προτιμούν τη λύση της ανακαίνισης για να δώσουν μία νέα πνοή στο σπίτι τους. Οι λόγοι που συνήθως γίνεται μια ανακαίνιση μπάνιου είναι δύο: ο πρώτος είναι ο παλιός εξοπλισμός και οι παλιές σωληνώσεις και ο άλλος είναι απλά η ανάγκη για ανανέωση ή για μία αλλαγή του χώρου.

Α. Συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

Με τις κατάλληλες επιλογές και τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να αποφύγετε το μεγάλο κόστος και την ταλαιπωρία. Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε και εσείς το μπάνιο σας καλό θα ήταν να δείτε παρακάτω τι ακριβώς να προσέξετε για να αποκτήστε ένα μπάνιο, κομψό και λειτουργικό.

  • Δώστε βάση στη λειτουργικότητα, ειδικά αν έχετε ένα μικρό μπάνιο είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου.
  • Φροντίστε ο χώρος να έχει καλό φωτισμό. Ένα έξυπνος τρόπος για να το πετύχετε αυτό πέρα από τα φωτιστικά είναι και οι καθρέφτες. Τοποθετήστε τους σε στρατηγικά σημεία για να διαχέεται καλύτερα το φως.
  • Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία ανακαίνισης του μπάνιου ελέγξτε τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
  • Δώστε προσοχή στα πλακάκια που θα αγοράσετε και αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια διότι θα είστε συνεχώς με τη σφουγγαρίστρα παραμάσχαλα.
  • Χρησιμοποιήστε αντιμουχλικό στόκο ο οποίος αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων.
  • Δώστε βάση στο έπιπλο μπάνιου και τη λεκάνη.
  • Βρείτε το ιδανικό χρώμα για τους τοίχους.  Το λευκό δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και φρεσκάδας στο χώρο. Ωστόσο, οι γήινοι τόνοι παραμένουν στις κλασσικές επιλογές.

Β. Χρήσιμα ερωτήματα σχετικά με την ανακαίνιση μπάνιου

1. Γιατί να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Δυστυχώς, η καθημερινή χρήση ενός μπάνιου, όπως και η χρήση οποιουδήποτε χώρου σε ένα σπίτι, επιφέρει φθορές, είτε λόγω λάθους χρήσης είτε λόγω παλαιότητας.

2. Πως προχωράμε με την ανακαίνιση μπάνιου;

Η πρώτη φάση του έργου, λοιπόν, περιλαμβάνει την επίσκεψη του συνεργείου στον χώρο σας. Κατά την οποία θα συζητήσετε μαζί τους για το ύφος και το μέγεθος της ανακαίνισης μπάνιου που επιθυμείτε να κάνετε. Στη δεύτερη φάση του έργου, θα δημιουργήσουν το προσχέδιο του έργου με όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Η τρίτη και τελευταία φάση των εργασιών, είναι η υλοποίηση του έργου.

3. Τι τύποι ανακαίνισης μπάνιου υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο είδη: η μερική και η γενική ανακαίνιση μπάνιου. Στη μερική γίνεται μόνο αλλαγή κάποιων μερών του εξοπλισμού ή των πλακιδίων. Σε αντίθεση με την γενική όπου αλλάζονται σχεδόν τα πάντα. Η μερική είναι ιδανική για καινούργια μπάνια στα οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να δώσει μία νέα πνοή. Η γενική ενδείκνυται για παλιότερα σπίτια με ξεπερασμένο εξοπλισμό και απαρχαιωμένες υδραυλικές κι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

4. Πόσο διαρκεί μια ανακαίνιση μπάνιου;

Μία μερική ανακαίνιση μπάνιου θα διαρκέσει λίγες μέρες ενώ για μία ολική ανακαίνιση μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα.

6. Πόσο κοστίζει να ανακαινίσω το μπάνιο μου;

Το κόστος μίας ανακαίνισης μπάνιου εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και το πλήθος των εργασιών αλλά και από παράγοντες όπως τη ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Γ. Τα στάδια για την ανακαίνιση μπάνιου

  • Σχεδιασμός

Κατά τo σχεδιασμό του νέου μπάνιου το συνεργείο θα λάβει υπ’ όψιν τις απαιτήσεις σας σε είδη υγιεινής και έπιπλα μπάνιου. Έπειτα από την επιλογή στα είδη υγιεινής και στα έπιπλα του μπάνιου, το νέο μπάνιο μελετάται με γνώμονα τη λειτουργική διαρρύθμιση.

  • Αποξηλώσεις

Σε αυτό το στάδιο αποξηλώνονται τα παλαιά είδη υγιεινής και τα παλαιά πλακίδια από τους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου. Επιπλέον και ο σοβάς που βρίσκεται κάτω από τα πλακίδια των τοίχων του μπάνιου.

  • Εγκατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι εργασίες συνεχίζονται με την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών σωλήνων λουτρού. Παράλληλα με τα υδραυλικά εκτελούνται και οι ηλεκτρολογικές εργασίες που μπορεί να αφορούν επιπλέον παροχές για πλυντήριο, στεγνωτήριο, πρίζες, φως κλπ.

  • Πλακάκια

Τα πλακάκια είναι το υλικό που θα καθορίσει το αισθητικό αποτέλεσμα του μπάνιου. Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα πλακιδίων που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τιμών αφενός, και αφετέρου υλικών (κεραμικά πλακίδια, γρανιτοπλακάκια κλπ) και στυλ (κλασσικό, minimal, vintage κλπ).

  • Είδη υγιεινής

Και στα είδη υγιεινής οι επιλογές είναι πολλές. Καθορίζουν κι αυτές το αισθητικό αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς αποτελούν τα σταθερά «έπιπλα» του μπάνιου. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι μπαταρίες του νιπτήρα και της μπανιέρας / ντουζιέρας.

  • Έπιπλο μπάνιου – Αποθηκευτικοί χώροι

Σύμφωνα με τις ανάγκες σας για αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο, το συνεργείο που θα έχετε επιλέξει θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει τα έπιπλα που χρειάζεστε. Είτε πρόκειται για τα ντουλάπια που θα συνοδεύσουν τον καθρέπτη και τον νιπτήρα ή για ελεύθερα έπιπλα αποθήκευσης

Ζητήστε προσφορά από τη KIOSSES DECO HOME για την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του προσωπικού ή επαγγελματικού σας χώρου.
T: 2310 738768 | E: info@kiossesbagno.gr